Άφιξη  Διανυκτερεύσεις  Ενήλικες 

Η Ελευσίνα αποτελεί ιδανική βάση για μικρές εξορμήσεις, τόσο στη Στερεά Ελλάδα όσο και στην Πελοπόννησο. Εδώ θα βρείτε ορισμένες ιδέες για μονοήμερες εκδρομές.


Μονοήμερες εκδρομές με αφετηρία το ELEFSINA HOTEL


Μονοήμερη εκδρομή στο χωρίο Βίλια στον Κιθαιρώνα: 
Τα Βίλια βρίσκονται χτισμένα στις πλαγιές του Κιθαιρώνα σε υψόμετρο 600 μέτρων. Απέχουν περίπου 30 χλμ από την Ελευσίνα. Φτάνοντας στα Βίλια, μπορείτε να επισκεφτείτε τον Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, δημιουργία του Ερνέστου Τσίλλερ, αλλά και παλαιότερους Βυζαντινούς ναούς όπως αυτός του Αγίου Αθανασίου (12ος αιώνας). Από τα Βίλια μπορείτε να ακολουθήσετε ένα από τα πολλά μονοπάτια για πεζοπορία στον Κιθαιρώνα ή να προτιμήσετε μια βόλτα στο Πόρτο Γερμενό με τα καθαρά νερά του και τις γραφικές ψαροταβέρνες. Στο Πόρτο Γερμενό βρίσκονται επίσης τα ερείπεια του Φρουρίου των Αιγοσθενών (4ος αιώνας π.Χ.).


Μονοήμερη εκδρομή στο Ναύπλιο:
Το Ναύπλιο, πρώτη πρωτεύουσα της Νεότερης Ελλάδας, βρίσκεται μόλις μιάμιση ώρα από την Ελευσίνα. Περιηγηθείτε στα γραφικά σοκάκια με τα όμορφα σπίτια της παλιάς πόλης. Μπορείτε να επισκεφθείτε το Παλαμήδι, το γνωστό φρούριο που δεσπόζει πάνω από την πόλη, να γευματίσετε σε μία από τις γραφικές ταβέρνες της πόλης, και να ολοκληρώσετε την εκδρομή σας πίνοντας ένα ποτήρι κρασί σε ένα από τα καφέ της με θέα το Μπούρτζι, μικρή νησίδα μπροστά στο λιμένα της πόλης.


Κοντά στην Ελευσίνα, θα βρείτε μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες της Αττικής.


Πόρτο Γερμενό:
Το Πόρτο Γερμενό βρίσκεται 40 χλμ περίπου από την Ελευσίνα. Είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό με αρκετές μικρές και μεγάλες παραλίες που περιστοιχίζονται από τα ψηλά βουνά του Πατέρα και του Κιθαιρώνα. Εκεί βρίσκεται και το αρχαίο κάστρο των Αιγοσθενών που κτίσθηκε τον 4ο αιώνα π.Χ. Αν προτιμάτε την ηρεμία, κάντε την επίσκεψή σας τις καθημερινές, μια και τα Σαββατοκύριακα πλημμυρίζει από λουόμενους. Αφού απολαύσετε την καθαρή θάλασσα, μπορείτε να επιλέξετε μία από τις πολλές ψαροταβέρνες ή να κατευθυνθείτε στα Βίλια, που βρίσκονται 15 χλμ από την παραλία, για παραδοσιακούς μεζέδες κάτω από τα πλατάνια.

 

Ψάθα: Η Ψάθα είναι μία από τις μεγαλύτερες παραλίες της Αττικής με μήκος 2,5 χλμ. Αγαπημένο σημείο των Αθηναίων λόγω της εύκολης πρόσβασης από την Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου, τα καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα ζωντανεύει με δροσερά κοκτέηλ και μουσικές από τα μπαράκια. Πολύ κοντά στην Ψάθα βρίσκεται η παραλία του Αλεποχωρίου καθώς και η περιοχή Σχίνος με πολλές μικρές μη οργανωμένες παραλίες. Στην Ψάθα μπορείτε να φθάσετε και από την Παλαιά οδό Αθηνών Θηβών, μέσα από το δροσερό πευκοδάσος του Όρους Πατέρα. Η απόσταση από την Ελευσίνα είναι περίπου 40 χλμ.

Share 


Ακρόπολη

Δελφοί

Σούνιο